Sunday, May 24, 2009

nak cuti ke nak belajar?

aku tak tau la sama ada aku sorang je yang rase bende ni or ade yang lain sependapat dengan aku....

aku rase:
~bila time tgh dalam semester belajar, kita impikan semester break....
~bila dah dapat semester break rase cam tak sabar nak masuk belajar blk sebab bosan yang teramat sangat sampai tak tau nak buat ape....

aktiviti aku kat rumah time semester break:
1. TV
~aku hari-hari tgk tv and sampai satu tahap tu aku rase tv tu pun muak tgk aku aku tgk die...(ape siot ayat aku...=p)
2. online
~aku online ni pun sebab kakak aku blk bersama broadband die..belum sempat die masuk rumah aku dah sebat broadband die dulu(sungguh hiperbola....ni nak menunjukkan betapa bosannya aku kat rumah ni...)broadband pulak lampu tak pernah nye nak biru..ijau memanjang..nasib baik aku penyabar...hihihih
3.makan
~part ni aku rase kalau tak semester break pun sume org buat...tapi aku rase kalau aku ade kat rumah tahap makanan yang aku makan melampau....huhuh(abisla anis lepas ni jadi belon)argghhhh!!!
4.karaoke
~nak ajak adik nyanyi sekali die ni pemalu tahap gaban(oopppss sory alin) tapi kalau dah kasi lagu english tu nak pulak nyanyi(berlagak sungguh...sorry lagi..heheh)..tapi aku rase kalau cuti 2 bulan lebih hari2 karaoke lagu yang same tak ke muak...sekali sekali boleh la jiran2 tahan dgr nyanyian aku....kalau hari2?herm....lu pikir la sendiri..hahaha
5.jogging
~setakat ni aku rase baru sehari je aku jogging ngan adik aku...hahahahaha...takpe esok start jogging balk...alin!jom!jgn nak ngade......heheheh...(semangat waja beb!)
6.hang out ngan kawan2
~erm....aritu je la pegi wedding kawan aku si zuriaty tu...pastu?hampeh lepak.....ish anis ni tak de life ke?hahahha...

erm anyway baru je seminggu aku blk kat teluk intan ni..what do you expect anis?sabar boleh tak?nnt ade la aktiviti utk kau...hehehehe(hopefully)


p/S:-sebenarnya mak dah berkali-kali ckp suruh keje tp......jeng..jeng...jeng...hahahahah
-sebenarnya beg baju aku dari shah alam pun tak kemas lagi masuk almari....hahahah..
-sebenarnya banyak la jugak yang aku boleh buat tapi......

hai hanis macam mane nak maju kalau byk 'tapi'....tapi(tgk tu tapi lagi)....
lastly i heart kris allen!!!ade ke lelaki kat malaysia yang mcm tu?aku nak!!!

6 comments:

Izhaar Rosley said...

oi..beg baju tak kemas tu xboleh blah okeyh??..hahah..ade la macam aku kt puncak dulu..nk bukak sem baru terhegeh nk jenguk brg2 yg bawak balik dulu..

hanis said...

hahaha...betul la haar...aku rase aku bawak je beg tu blk shah alam blk...hahahahah...

Anonymous said...

better delete ah entri yg ni.

sbb kalau ada pon lelaki mcm kris allen kt malaysia ni..
mesti mak die x nak pinang anis kalau mak dia baca.
*muka serius

hanis said...

ala bukan nak kawen ngan mak die....nak kawen ngan die..hahahhaha...

Nazirah "The Jenny" Ashari said...

ramai je nis... ramai je... percayalah

Nazirah "The Jenny" Ashari said...

nak keje....